AABZ '25 TOUR: JA EN NEE

Abel van Gijlswijk
Sat 12 Apr ’25 20:30
Van anarchistisch zenboeddhisme tot aan dropshippers 
Sat 12 Apr ’25
20:30

Hij is de stem van een generatie. De enige nieuwe publieke intellectueel onder de vijftig die ertoe doet. Tieneridool. En Abel is het radicaal oneens met de manieren waarop hij wordt geduid door de pers.

In deze gepolariseerde tijden breekt Abel van Gijlswijk met het zwart-wit denken. Geen gepolder, geen grijze compromissen: ja én nee. Een willekeurig gecureerde bloemlezing met verhalen van anarchistisch zenboeddhisme tot aan dropshippers. 

Hij leidt de enige Nederlandse punkband die ertoe doet. Zijn solowerk is iconisch. En zijn theatertours zijn even uitverkocht als legendarisch. Het boek dat hij aan het schrijven is, gaat levens veranderen. Maar dat definieert hem niet als mens. Met oer-Hollandse bescheidenheid zegt Abel: "Ik ben een zak van huid vol organen, botten, bloed en goede bedoelingen." Maak je klaar voor een nieuwe show van Abel.

De pers over Rebranding Anarchism (debuutshow van Abel)
"Een indrukwekkende voorstelling. Het is een heuse krachttoer van Van Gijlswijk, die het uiterste van zichzelf vraagt." (OOR)
“Een scherpe en vurige monoloog over hoe alomvattend, onontkoombaar en vernietigend het kapitalisme als systeem is." (Theaterkrant)
“Abel van Gijlswijk, de charismatische frontman van de punkband Hang Youth, is in korte tijd een ster geworden.” (de Volkskrant)

Over Abel van Gijlswijk

Abel van Gijlswijk is rapper, zanger, schrijver, acteur, punk-icoon, stijl-goeroe en labelbaas. We kennen hem van zijn werk als Vice-presentator, van zijn band Hang Youth en zijn solo rap-act Abel. Daarnaast maakte hij vorig jaar zijn anarchistische debuutprogramma Rebranding Anarchisme, dat te zien was in Natlab. 

Meer dan jij...

Beleef jij mee? Doe jij mee? Praat jij mee?

In seizoen 2024/2025 presenteren we, naast ruim 330 voorstellingen, meer bijzonders.
Iedereen is welkom en uitgenodigd om deel te nemen. 

Lees meer